News image

Атеист започнал да чете Библията, за да обори вярата на своя баща, но се случило нещо изцяло различно

Атеист от Канада на име Скот искал да развенчае вярата на баща си. Идеята му била да започне изследване чрез, което да разкрие предполагаемите грешки в християнството.

„Той изтеглил електронната Библия YouVersion и започнал да чете“, разказва създателят на YouVersion Боби Грюневалд пред Faithwire. „Като цяло той искал да каже: „Вижте, четох Библията и ще ви покажа защо това, в което вярвате, е грешно.“

Това, което се случило със Скот било нещо съвсем неочаквано за самия него.

„Той започнал да вижда Божия глас в Писанието“, разказва Грюневалд.

Вместо да използва стихове, за да опровергае вярата на баща си, мъжът се оказал привлечен от това, което чете. Не след дълго станал християнин.

„Бог буквално използвал времето, в което Скот чел Библията, в опит да опровергае вярата на баща си, за да го доведе до връзка с Исус“, казва още Грюневалд. „Това просто показва трансформиращата сила на Божието Слово.“

Това е само една от многото истории, които Грюневалд и неговият екип са чували през годините от милиони хора по целия свят. Тази седмица екипът на YouVersion празнува забележителен успех: повече от 500 милиона души са изтеглили електронната Библията, постижение, което Грюневалд каза, че е „смиряващо“.

„Ние наистина се чувстваме благословени да бъдем част от нещо, което Бог е прави… [това] не е нещо, което бихме могли да направим сами“, каза още той.