News image

Белият дом се договори с Турция за освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън

След изключително дълго чакане от почти две години, изглежда, че задържането на американския пастор Андрю Брънсън най-накрая ще приключи. Според NBC News, Белият дом е сключил сделка за гарантиране на свободата на Брънсън:

Според служители на администрацията, Белият дом очаква пасторът от Северна Каролина да бъде освободен от турското правителство и да се върне в САЩ през следващите дни.

Съгласно споразумението, което е било договорено от висши служители на администрацията на "Тръмп", които неотдавна бяха на посещение в Турция, Брънсън трябва да бъде освободен, след като определени обвинения бъдат оттеглени на следващото съдебно заседание по неговото дело, което понастоящем е насрочено за петък.

Детайлите по споразумението са неясни, но запознати лица, заявиха, че вероятно ще има ангажимент от страна на САЩ за облекчаване на икономическия натиск върху Турция.

От Белият дом, обаче, все още не бързат да празнуват. Администрацията внимателно следи развоя на събитията и ще изчака с празненствата и похвалите до окончателното завръщане на Брънсън. Според доклада на NBC администрацията на "Тръмп" не е "напълно уверена", че Турция действително ще изпълни споразумението.


www1.cbn.com