News image

Бездомен човек върна чек от 10 000$

Бездомен човек от Кънектикът искал „да напрaви правилното нещо“, когато намерил и върнал чек в размер на 10 000 $.

 Роберта Хоски е брокер на недвижими имоти. Тя загубила чека, докато бързала за изпълнението на следващата си задача. Във видео публикувано във фейсбук на 8 ноември тя обяснява, че държала доста неща в ръката си и дори не разбрала, че е загубила чека.

„Не ме интересува какво мислите, но има толкова много добри хора по света“ казва Хоски.
Тя разказва, че получила обаждане от Елмър Алварез, който й съобщил, че е намерил чека. Едва тогава тя осъзнала, че го е изгубила.

Тя също си спомнила, че телефонният й номер не бил написан на чека. Алварез трябвало да потърси името на фирмата й в Google, за да установи контакт с нея.

Хоски заедно с двама приятели се срещнали с бездомния човек и той й предал чека. Тя му благодарила като го нарекла „добър самарянин“ и благодарила на Бог за него. В разговора с него разбрала, че той няма дом. Казала му да изчака малко, защото иска да го благослови. Във видеото се вижда, че му пише чек за неуточнена сума.

Без значение колко лоши неща се случват по света - винаги има също толкова, ако не и повече добри неща, които за съжаление рядко биват разказвани и показвани. 

Може да гледате видеото тук