News image

Полицай, който загуби всичко в пожар изпепелил домът му, откри Библията си, напълно недокосната от пламъците

Полицай от щата Индиана, САЩ, чиято къща изгоря до основи само два дни преди Рождество, откри, че семейната му Библия е напълно недокосната от пламъците.

„Няма дори белези от пламъците по страниците“, каза служителят на столичното полицейско управление в Индианаполис Майкъл Прайс пред WXIN-TV.

Прайс каза, че Библията е в семейството му от десетилетия. Репортери се увериха в това, което полицая казва, защото я видяха с очите си.

Когато се съпостави разрушения дом с безупречното състояние на Библията, е доста шокиращо.

Непокътната Библия, която влезе в новините в САЩ, означава много за самият Прайс.

„Божието Слово ми отвори очите“, казва той пред WISH-TV. „Като семейство ние винаги сме били вярващи, но това, че Библията остана неповредена от пламъците за мен означава много.“

Прайс каза пред WXIN-TV, че е загубил всичките си материални притежания. Във въпросния ден той завел семейство си на мач на Индиана Пейсърс. Когато избухнал пожарът никой от тях не бил в къщата. След като разбрали за пожара те побързали да тръгнат към дома си, но  пристигайки там разбрали, че е твърде късно.  

„Беше около полувремето на мача, когато получихме обаждането“, разказва той пред WTHR-TV. „Мой роднина, който живее наблизо минал покрай дома ни, когато видял пожара веднага ни се обади.“

За съжаление кучето на Прайс, Гъс, е загинало в пожара. Повечето от вещите на семейството също са унищожени. Въпреки че са загубили почти всичко и се чувстват безпомощни, полицаят каза, че той и семейството му са благодарни.

„Ние загубихме много материални неща; всичко, което имахме", каза той. „Сега трябва да започнем отначало, но най-хубавото е, че никой от нас не беше вкъщи и ние все още имаме това, което е важно за нас.

Прайс каза, че съседи, роднини и приятели са се събрали, за да помогнат на него и семейството му, защото сега те трябва да изградят отново живота си. Биле е стартирана GoFundMe страница, целящ да събере $10,000. Събраните средства до сега са доста над $20,000.

Причината за пожара към момента е неизвестна и се разследва.