News image

Чудо!! Жена, умираща от COVID-19, оцеля, след като животоподдържащата терапия почти бе спряна

Децата на Бетина започнали да се подготвят за погребението на майка си, тъй като лекарите им казали, че тя няма да преживее COVID-19. Но точно преди да спрат животоподдържащата терапия, Бог извършил чудо за нея.

69-годишната Бетина Лерман се борила с тежък случай на COVID-19, а лекарите заявили, че тя няма да оцелее. Убедени от думите им, децата й започнали да приемат това, че майка им може да напусне този свят по всяко време. Ето защо започнали да планират погребението й - поръчали надгробен паметник и подготвили емоционален последен сбогом. Освен това започнали и да раздават вещите й.

„Ние... дарихме всичко в апартамента й на други нуждаещи се в нейната общност“, каза дъщерята на Бетина, Дженифър Миеле, на страница на GoFundMe. „Вече бяхме отишли в погребалния дом и планирахме погребението й с малкото средства, които й бяха останали.“  

Но точно когато семейството решило да премахне Бетина от нейната животоподдръжащата терапия, пред очите им станало чудо. 69-годишната жена се събудила от кома на 29 октомври в Медицински център Мейн в Портланд, Мейн.

Синът й Андрю разказва пред CNN: „[Докторът] каза: „Трябва да дойдеш тук веднага.“ Аз си казах: „Добре, какво има?“ Той казва: „Ами, няма нищо лошо. Майка ти се събуди.”

Синът разказа за силната вяра на майка си и как нейните приятели са се молили за нея.

„Докторите не могат да обяснят станалото от медицинска страна. Може би е нещо духовно“, каза Андрю, който за разлика от майка си не е вярващ. „Не съм толкова религиозен, но започвам да вярвам, че има нещо, което й е помогнало. Не знам.”

Тогава той заключи: „Тя е чудо“.

За разлика от брат си, дъщерята на Бетина, Дженифър, описа майка им като „молитвен воин“.

Бетина прекарала повече от месец в кома. Ето защо в момента всички, които я познават са в страхопочитание поради чудото, което Бог извърши в живота и! Сега тя е на път към чудотворното си възстановяване. Слава на Бога!