News image

„Не можете да спрете Евангелието“: Властите в Албeрта, Канада издигнаха физически заграждения около църква „Grace Life“

След като прекара повече от месец в затвора за провеждане на „нелегални“ църковни събрания, пред Джеймс Коутс, пастора на църквата GraceLife в Едмънтън, Алберта, Канада, се издигнаха още препятствия -  този път власите решиха да издигнат ограда около църковната сграда и по този начин да затворят църквата.

Към 8:30 ч. на 07.04.2021г. полицейски автомобили и немаркирани джипове са блокирали входовете на паркинга на църквата.

„Здравните служби на Алберта физически затвориха църквата GraceLife и предотвратиха достъпа до сградата. Това ще бъде така докато църквата не демонстрира способността си да се подчинява на ограниченията наложени от главния медицински директор на Алберта“, се казва в изявление на здравните служби, получено от Global News в сряда сутринта.

Медията Post Millennial първа съобщи за акцията срещу църковната сградата. Припомняме, че пастор Коутс бе обявен за виновен в провеждане на присъствени богослужения, бе задържан за повече от месец, след което бе пуснат и глобен  1500 долара. Срещу него има и предстоящ съдебен процес. Полицейската акция се превежда след, като GraceLife проведе Великденско богослужение.

Съпругата на Коутс, Ерин, сподели публикация в Instagram, в която насърчава вярващите да продължават да се молят не само за тяхната църква, но и за всички християни в Алберта.

„Църквата не е сградата, а хората, изкупени с кръвта на Исус“, пише тя. „Христос победи! Ние имаме враг и този враг е победен от смъртта и възкресението на Исус Христос.“

Пастор Уендел от баптистката църква в Провидънс изрази в туитър своята подкрепа за църква GraceLife и призова скептиците към ситуацията да я видят такава, каквато е - християнско преследване. Той казва, че „ това няма как да се отрече“, когато правителството грубо се намесва като поставя ограждения около църковна сграда - това буквално си е преследване.

Уендел се съгласява с Ерин Коутс, че всяка надежда не е загубена. „Онези, които смятат, че катинарите и оградите ще спрат църквата, ме разсмиват“, казва той. „Библията ни казва, че дори портите на ада няма да надделеят над Христовата църква.“

Дерек Слоун, член на канадския парламент също изрази подкрепата си към църква GraceLife като нарече акта „тиранично престъпление от страна на правителството“.