News image

Стотици присъстваха на "мобилна" църковната служба в Охайо, САЩ

Църква в Охайо реши да проведе „мобилно Богослужение“ като по този начин физически събира вярващите за време на хваление и поклонение към Бог, но същевременно спазиха и задължителните разпоредби на държавните органи относно коронавируса.

Църква Генуа от Уестървил проведе две „мобилни“ богослужения  в неделя сутринта - в 9:15 ч. и в 11:00 ч., като са присъствали приблизително 600 души в 300 автомобила.

На паркинга на църквата е имало издигната платформа за проповедника, а присъстващите са останали в паркираните си коли. Църквата е използвала локален FM предавател чрез, който вярващите са участвали в хвалението и са слушали проповедта.

Пастор на църква Генуа, Франк Карл каза пред "The Christian Post", че това е първият път, в който църквата провежда подобен тип събрание. Идеята е дошла от известната "Кристална катедрала" в Калифорния, в която са били провеждани подобен тип събрания години по-рано.

„Решихме да използваме този алтернативен начин на провеждане на Богослужение, защото така хората могат да се съберат физически на едно място, заедно да се покланят на Бог, от безопасна среда на собствените си автомобили и така указанията на нашия губернатор да бъдат спазени“, обясни още Карл.