News image

Църкви се събират, за да помогнат на Бахамските острови да се възстановят от опустошения нанесени от урагана Дориан

Няколко църкви, групи за помощ и частни лица се обединиха, за да помогнат на Бахамските острови да се възстановят от опустошението на урагана Дориан. Вицепремиерът Питър Търнквиш заяви, че ще бъдат необходими „стотици милиони, ако не и милиарди долари“ за възстановяване.
„Понесохме катастрофални щети както в обществения сектор, така и на частната инфраструктура. Възстанояването и реконструкцията ще отнеме финансиране в размер на стотици милиони, ако не и милиарди,“, каза Търнвест, според The Guardian.

„С приблизително 70% от домовете под вода, ние очакваме огромно социално и икономическо изместване и смущения в краткосрочен план. Психичното здраве на тези, които бяха подложени на тази чудовищна буря, е приоритетна грижа на правителството."

Ураганът Дориан бушува на Бахамските острови повече от два дни, след като удари сушата като ураган от категория 5. Най-накрая той се премести на север във вторник вечерта.

Според информация на „Световната програма за храна“, в Абако ще е необходима храна за повече от 14 000 души, а в Гранд Бахам за повече от 47 000.

Източник: www.christianpost.com