News image

Човек предал живота си на Христос, след като намерил Библия, изгубена от пастор преди близо 15 години

Пастор от Оклахома, САЩ наскоро сподели, че един човек предал живота си на Христос, след като е открил Библията, която преди 15 години той (пастора) изгубил.

Пастор Пол Дохърти, пастор на базираната в Тулса мегацърква Победа, сподели историята в публикация във Facebook, озаглавена „Луда история“.

„Запознайте се с Клейтън – той намерил тази стара Библия в приют преди 10 години и започнал да я чете. На преданата корица било написано името -  П. Дохърти. Той не знаел кой е това, но виждал много малки бележки по страниците и до стихове от от Стария и Новият завет“, пише той.

Дохърти разказва, че говорейки с Клейтън, той е споделил, че от време на време е чел Библията през годините и „цени тези малки надраскани мисли и бележки“. Наскоро Клейтън „предаде живота си на Христос... и се освободи от много неща“.

След като предал живота си на Исус, Клейтън отишъл в църква Победа и попитал Дохърти дали това е неговата Библия.

„Той дойде на църква тази вечер, показа ми Библията и ме попита дали знам на кой е!!? Това беше моята стара Библия от гимназията, която загубих и не бях виждал 15 години!!!“ - написа Дохърти.

„Бог използва старата ми Библията, за да спаси живота на този човек, който доведе и цялото си семейство на църква тази вечер!!!! СЛОВОТО Е ЖИВО И МОЩНО!!!“.

Публикацията на Дохърти, която има 14 000 харесвания, включва и снимка на него и Клейтън, който държи голяма, износена Библия. Според църковните лидери, потребителите в секцията за коментари са прославили Бог за свидетелството, като някои са заявили, че се молят техните изгубени Библии също да доведат някого до Христос.

„Моята Библия… с която прекарвах часове на ден, като тийнейджър… която взех със себе си в библейския колеж… която беше пълна с бележки и спомени за времето, прекарано с Отца, беше открадната, преди да се преместим от щата“, пише един потребителят. „Толкова дълго съм скърбял за тази Библия… набръчканите страници от сълзи на откровение, стиховете, към които можех да обърна по памет… Свидетелството на един човек е пророчество на друг! Никога не съм чувал подобна история и съм развълнуван да вярвам за подобен резултат!!“

„Обичам това как Бог използва нашето несъвършенство, за да докосне някой друг... ако си „загубил“ нещо, не се притеснявай, вярвай, че Бог знае къде е то не е пропиляно!!“ пиеш друг човек.