News image

Внимание родители: Дисни пуска в продажба, като подарък за деца, окултните карти таро

Компания за детски развлечения Дисни прави крачка в окултизма с пускането на нов комплект карти таро.

Новите карти Таро „Злодеи“, включващи най-известните антагонисти на Дисни, със сигурност би трябвало да предизвикат спорове и безпокойство, особено сред християните, които разбират библейските предупреждения срещу тези неща, които за съжаление се представят в публичното пространство просто като обикновени карти за игра.

Комплектът карти не беше официално пуснат директно от Дисни, въпреки че според съобщенията компанията е лицензирала отпечатването на изображенията на някои от най-известните си злодеи. И така сега картите си проправят път в списъците с празнични подаръци за деца по цял свят.

Медията „Religion News Service“ отрази новината за таро картите така: „С таро картите „Злодеи“ Дисни иска да прокара мистичните и окултни практика по-напред в публичното пространство“.

Преди да продължим нататък може би е редно да дадем кратка история и обяснение на картите таро.

Картите таро (78бр. в комплект) съществуват от 600 години и се използват широко от медиуми, екстрасенси и други, които се опитват да предскажат бъдещето. Тези карти отначало са били като игра, когато се появяват за първи път в Европа през 15-ти век, но през 1700-те години картите придобиват изцяло ново значение.

Енциклопедия Британика казва следното за този инструмент за гадаене и как екстрасенсите го използват:

Адаптирането на таро към окултни и гадателни цели се случва за първи път във Франция около 1780 г. За гадаенето на всяка карта таро се приписва значение. Картите на главните аркани се отнасят до духовни въпроси и важни тенденции в живота на питащия. Малките аркани се занимават главно с бизнес въпроси и кариерни амбиции, чаши с любов, мечове с конфликт и монети с пари и материален комфорт. Таро тестето се разбърква от питащия и след това гадателката излага няколко от картите...

Сега да се върнем към картите таро „Злодеи“ на Дисни. Трябва да отбележим, че това не е първият път, в който компанията неофициално прокарва окултизъм и магьосничество. От RNS посочиха, че Дисни подкрепя продукта и официално е лицензирал отпечатването на своите „злодеи“ върху картите.

Окултистите, които се занимават с таро очевидно реагират добре на тестето „Злодеи“, особено като се имат предвид докладите, че Дисни е дал на продукта своята официална благословия.

„Това, че Дисни пуска на пазара собствени карти таро е хубаво, защото вече имаме благословията на компанията“, каза за RNS окултист, който работи с карти таро на име ДЖ. Райън.

Съобщава се, още, че от Дисни планират издаването и на други карти таро, с герои от филмите им „Фокус-мокус (Hocus Pocus)“ и „Алиса в страната на чудесата (Alice in Wonderland)“. Карти таро с герои от филма на Дисни „Кошмарът преди Коледа (The Nightmare Before Christmas)“ вече са на пазара.

Междувременно четенето на карти Таро се е увеличило в последно време. Оказва се, че все повече хора са започнали да ходят при окултисти (гадатели, медиуми).

Трябва ясно да заявим следното: картите таро са окултна практика и както отбелязва GotQuestions.org, „те са свързани с гадаене – отключване на тайните на бъдещето чрез окултни, свръхестествени средства.“

Като християни трябва да знаем, че Библията ясно говори за това, че чрез гадаенето (в това число и картите таро) човек влиза в контакт с нечисти духовни сили.  

Много библейски стихове говорят против обръщането към медиуми и екстрасенси. Левит 19:31 (BUL 1940) гласи: „Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.”

За съжаление в момента ставаме свидетели на това как в света има „култура“, която все повече се отделя от Бог, която даже е враждебна спрямо Бог, а приемствена към окултните и сатанински практики.

Нека се молим, за да стоим здраво във вярата и общението на Бог, и да отстояваме истините на Божието Слово, които правят хората свободни.