News image

„Най-несклонимият обръщенец“: филм за С.К. Луис

Феновете на християнския апологет С.К. Луис вече имат повече възможности да видят новия филм, представящ пътя му от атеист до един от най-обичаните християнски писатели от миналия век.

Филмът „Най-несклонимият обръщенец“: Неразказаната история на С.К. Луис  трябваше да се прожектира в кината в Америка само на  3-ти ноември, но прожекциите ще продължат до 18-ти ноември поради изключително големия интерес.

Филмът е представен от „Fellowship for Performing Arts“ и е събрал 1,2 милиона долара в сряда вечер по време на ограничени прожекции в над 400 кина в Северна Америка, съобщава Deadline.

В ролята на по-възрастния Луис е актьора Макс Маклийн, а Никълъс Ралф е в ролята на по-младия Луис.

„Когато започнахме да работим по разпространението на филма, имахме няколко кина, предимно на по - възлови места, като прожекциите бяха само в един ден - 3-ти ноември“, каза Маклийн. „Благодарен съм на десетките хиляди хора, които излязоха да напълнят театрите в почти всеки голям град в цялата страна.

Заснет в и около Оксфорд, филмът проследява създателя на Хрониките на Нарния, от трагичната смърт на майка му, когато е бил само на девет години, през проблемното му взаимоотношение с баща му.

Филмът също така разкрива кошмарите, които е преживял, докато е бил в окопите на Първата световна война, докато учи в Оксфордския университет, където приятели като Дж.Р.Р. Толкин го предизвикват да търси Бог и да стане християнин.