News image

Франклин Греъм претърпя сърдечна операция, очаква пълно възстановяване: „Оценявам молитвите на всички“

Евангелизаторът Франклин Греъм във вторник разкри, че е претърпял специализирана сърдечна операция предишния ден и очаква пълно възстановяване, включително да проповядва по целия свят през 2022г.

69-годишният Греъм е развил перикардит, който включва „подуване и дразнене на тънката торбовидна тъкан, обграждаща“ сърцето, според клиниката Майо. Тази тъкан е перикардът.

Въпреки че перикардитът обикновено е лек и преминава, операцията се налага в редки случаи – какъвто беше случаят с Греъм.

Операцията е извършена в клиниката Майо в Рочестър, Миннесота.

„Бях развил констриктивен перикардит, който е възпаление и втвърдяване на торбичката около сърцето, което притиска сърцето и му пречи да работи правилно“, написа Греъм във Facebook. „Операцията включваше отстраняване на перикарда и ние благодарим на Бог, че мина добре.

„Екипът тук в клиника Майо върши такава невероятна работа – не бих могъл да говоря по-добре за тях. Лекарите казаха, че мога да очаквам пълно възстановяване и се върна към нормалния си график на служение.

Предвижда се Греъм да проповядва следващата година в Рио де Жанейро, Бразилия (11 юни), Санкт Петербург, Русия (9-10 юли), Милано, Италия (29 октомври) и Нова Зеландия (ноември). Евангелизациите провеждани от неговото служение се наричат „Фестивали“.

„Очаквам да имам много възможности по целия свят през 2022 г. да проповядвам Евангелието на Исус Христос и да каня хората да положат своята вяра и доверие в Него“, каза той. „Очаквам също с нетърпение да дойде топлото време, за да мога да карам мотоциклета си! Оценявам молитвите на всички.”

Според уебсайта на клиника Майо , перикардитът често причинява „остра болка в гърдите и понякога други симптоми“.

Греъм е президент и главен изпълнителен директор на Евангелската асоциация на Били Греъм и на Samaritan’s Purse (Торбичката на самарянина).