News image

Франклин Греъм заклейми Закона за равенството, и го нарече „много опасен законопроект“

Франклин Греъм, който е син на Били Греъм и главен изпълнителен директор на Samaritan’s Purse, се обяви против Закона за равенството, който скоро ще бъде гласуван в сената на САЩ. Според евангелизатора ако разпоредбата бъде приета, това драстично ще застраши религиозната свобода в Америка.

В публикация във Фейсбук в понеделник Греъм обясни, че закона има позитивно звучащото име, но това е „измама“ и „няма нищо общо с равенството“.

„Това е просто димна завеса, която принуждава американците да приемат ЛГБТК програмата и създава много НЕРАВЕНСТВО за християните и всички вярващи хора“, предупреди той. „Наказва лица и организации, които не са съгласни с ЛГБТК и по този начин се погазва свободата на съвестта и правото на лични морални убеждения.“

„Ако бъде приет, законът за равенството ще забрани на всички видове религиозните организации да наемат само хора, които вярват в това, в което дадената религиозна организация вярва и отстоява“, продължи още той.

Греъм добави, че закона ще „унищожи женския и момичешкия спорт в тази страна“, защото биологични мъже, които се самоопределят като жени ще могат „да се състезават за титли, стипендии и признания на всички възрастови нива“.

Безопасността на жените на обществени места като „съблекални, приюти за бездомни, тоалетни и други“ също ще бъде компрометирана, казва още той.

„Бог ни е направил мъже и жени, и това е всичко“, заяви Греъм. „Било е така хиляди години, но сега, през последните няколко години хората измислиха всички тези допълнителни обозначения за полова идентичност.“

В заключени Греъм призова американците да се свържат с местните си правителства, както и с Белия дом, за да изразят загрижеността си относно Закона за равенството.

„Това е много опасен законопроект и настоятелно ви препоръчвам да се свържете с вашите представители в Конгреса, в Сената както и с вашия губернатор, дори пишете на законодателите в щата си, и изразете загрижеността си“, написа Греъм. „Също така се свържете с Белия дом и уведомете президента Байдън и настоящата администрация как се чувствате.“

„Помолете сенаторите, които са избрани от самите вас да гласуват с НЕ по Закона за равенството и се МОЛЕТЕ Бог да се движи в сърцата на законодателите, да отвори очите им, за да видят опасностите, които се очертават пред нас“, заключи Греъм.