News image

СПЕШН ПРИЗИВ ЗА МОЛИТВА: „Християнският геноцид“ в Африка става все по - голям, мюсюлманските терористични групи разгръщат вълна от атаки

Мюсюлманските терористични групи са започнали атаки срещу християните в няколко африкански държави.

На първо място е Нигерия, където десетки хиляди християни са загинали като част от това, което правозащитниците наричат християнски геноцид в целия континент.

Армията на Нигерия наскоро пусна списък с топ 100 на най - издирваните терористи.

Сред тях е и най-издирваният мъж в Африка - Абубакар Шекау, ръководител на ислямската терористична група, Боко Харам.

„Този човек сее насилие не само в Северна Нигерия, а в целия регион“, каза д-р Дейвид Къри, президент на Open Doors USA, пред CBN News.

Във видеоклип, получен от нигерийски вестник, лидерът на Боко Харам, заобиколен от бодигардове, се хвали, че никога няма да бъде хванат, защото върши работата на Аллах.

Шекау добавя, че войната в Нигерия ще продължи дори след него.

„Мисля, че ако той не бъде поставен под контрол от правителството на Нигерия, нещата със сигурност ще отидат в посока халифат - нещо, което видяхме с ИД в Сирия и Ирак“, предупреди Къри.

Жестокото насилие на Шекау уби хиляди и прогони милиони от домовете им.

„Ако погледнете какво се случва там, това са просто масирани, масирани атаки срещу християни“, каза Джеф Кинг, президент на International Christian Concern. „Убити са между 50 и 70 хиляди християни.“

Целта на Шекау е да направи най-многолюдната държава в Африка ислямска като принуди християните, които съставляват половината от населението, или да напуснат, или да приемат исляма, или да умрат.

„Терористите в Нигерия и съседните страни се опитват буквално да извършат геноцид срещу християнските общности, те искат да ги унищожат,“ каза преподобният Джони Мур, пред CBN News
 
Мур и Купър са пътували заедно до Нигерия по-рано тази година, срещайки се с десетки християнски, жертви на мюсюлманското насилие.

„Много от тях се чувстват безпомощни в този момент, никога не се знае на къде ще тръгнат нещата“, каза пред CBN News равинът Ейбрахам Купър, асоцииран декан и директор на Програмата за глобални социални действия към Центъра Саймън Визентал. „Вярата им, обаче, остава непоклатима и говорейки като еврейски равин и то ортодоксален, мога да кажа, че бях много вдъхновен от тяхната вяра.“