News image

Наказване на хора за отстояване на погрешни политически възгледи: Ще започнат ли „събудените“ компании да преследват християните?

В общественото пространство (главно в Америка и западна Европа) вече имаме ново значение на думата „Събуден“, а именно осъзнаване на предполагаема социална несправедливост. Всичко това започна от големите корпорации, които вече активно се намесват в политическия живот на много държави прокламирайки определени либерални политически каузи.   

Така че вместо просто да предлагат своите продукти, компаниите днес вече се борят за политически каузи.  

Преди производителите на шампоани като „Pantene“ просто рекламираха своите  шампоани. Сега, обаче, в рекламите се показва как лесбийки помагат на биологично момче да стане момиче.

В скорошна своя реклама „Dove“ промотира различните видове женски тела, а от „Вазелин“ вече борят за справедливост в грижата за кожата.“   

От бисквити „Oreo“ пък заявиха своята пълна и недвусмислена подкрепа към гей пропагандата.

От „Бъргер Кинг“ казват, че метеоризмът на говедата, от които се произвеждат самите бургери, които те продават, спомага за климатични промени.

Стивън Сукуп, автор на „Диктатурата на будния капитал: Как политическата коректност улови големия бизнес“, казва, че големите корпорации (особено в Америка) вярва, че хората не знаят как да мислят (или мислят грешно) по важни социалните проблеми и трябва да бъдат обучени (програмирани е другият термин, който се използва).

„Специално в Америка (и не само) това е една все по - агресивна тенденция прокарвана от  големите корпорации, които вярват, че те знаят по-добре от всички останали, а „обикновените глупави хора“ не разбират от какво наистина се нуждаят и какво наистина искат, и кое е наистина най-доброто за тях “, казва Сукуп.

Може ли това да доведе до преследване на християните?

Журналистът Род Дрехър, автор на книгата „Живей, но не с лъжи: Наръчник за християнски дисиденти“, предупреждава, че всичко това (особено в Америка) може да доведе до тоталитаризъм, а „събудените“ корпорации в даден момент може да поискат въвеждането на нова система за социални кредити като тази в Китай. По този начин да се поощряват хората, които държат „правилни политически възгледи“ и да се наказват тези, които поддържат грешни такива.

„Не мисля, че това е параноя“, казва Дрехър, „защото реално за всичко това в момента вече се говори в Силициевата долина (Silicon Valley - там са офисите на големите корпорации) като за нещо, което би било добре за Америка.“

Левите групировки вече оказват натиск върху компаниите за кредитни карти и онлайн плащания да забранят консервативните компании и индивиди.

Дрехър още казва: „Корпорации като Walmart, Apple и други са по-богати и по-мощни дори от някои държави. Тъй като те вярват, че се борят за нещо добро, мисля, че те ще използват целият си наличен ресурс, за да го правят. Борбата срещу възгледи различни от либералните може да доведе и до преследване на църквата.“