News image

Християнска организация ще изпрати 100 000 Библии на преследвани вярващи по света

Трудно е да си представим ежедневие, в което нямаме достъп до Библията. За милиони вярващи по целия свят, обаче, това е реалността. Благотворителната организация „Open Doors“ смята да помогне на десетки хиляди християни това Рождество.

След успешната кампания „Giving Tuesday“, организацията, която следи преследването на християни по цял свят, продължава традицията си за вкарване на Библии в страни враждебни към християнството.

Всичко започнало през далечната 1955 г., когато основателят на организацията, брат Андрю, скрива Библии в своя „Volkswagen Beetle“ и ги дава на християни преследвани заради вярата.

Дейвид Къри, настоящият президент на Open Doors, каза пред Faithwire, че тазгодишната кампания е получила „най-голямата подкрепа“, която благотворителната организация някога е виждала.

„Нуждата е по-голяма от всякога и е окуражаващо да видим как вярващите с готовност посрещат това предизвикателство“, каза той. „Това ще направи огромна разлика в живота на преследваните християни по целия свят.“

Що се отнася до това как Писанието стига до живеещите в опасни региони, от Open Doors казаха, че копия на Библията се изпращат, там където е възможно, а там където не е възможно, се дават на ръка. На други места Библиите се разпространяват дигитално. Има и места, обаче, в които се отпечатват тайно, биват скривани и се предават от човек на човек.

Преди началото на кампанията за набиране на средства във вторник, Къри заяви, че Open Doors вярва, че хората „трябва да имат свободата да се покланят или да не се покланят, както решат“.

„Това включва и изборът да притежават копие на Божието Слово. Това е право, което не трябва да бъде отнемано нито от правителството, нито от армията на дадената страна“, обясни той. „От опит знаем, че достъпът до Писанието може да осигури не само духовно израстване, но и утеха, и сила, когато сме изправени пред трудни обстоятелства.“