Професионален ръгби играч бе обвинен за "високо нарушение" на професионалното поведение поради това, че публикува стих от Библията

Видяна: 460
Новини > ЦъркваОбщество

News image

Израел Фолау е австралийски национален ръгби играч. Неговите състезателни бяха спряни поради това, че публикувал библейски стих в своя фейсбук профил, с който стих той призовава хората да се покаят. След изслушването пред дисциплинарна комисия той е бил признат за виновен за "високо нарушение" на професионалното поведение.


Договорът на Фолау с „ Ръгби Австралия“ е бил прекратен през април, но той иска още едно изслушване относно наложените му дисциплинарни мерки.


Тричленният панел на дисциплинарната комисия не може да реши какво наказание да се наложи срещу Израел, според информация на Би Би Си. Спирането на състезателните му права, обаче, идват в ужасно време за националния отбор, от чийто щаб се надяваха, че Израел ще може да играе за страната си на Световното първенство по ръгби, което ще се състои по-късно тази година.


Постът, който все още е на страницата на Фолау, гласи „ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ“, след което се изброяват редица грехове, за които човек трябва да се покае преди да застене пред Бог, за да бъде съден за живота си на земята.


Позовавайки се на 1 Коринтяни 6:9, в публикацията се изброяват грехове като „пиянство, хомосексуализъм, говорене на лъжи, прелюбодейство, блудство, кражба, атеизъм, идолопоклоннство”. След това в публицаията се казва, че всички хора, които практикуват тези грехове са се запътили към ада. Публикацията завършва с посланието, че „САМО ИСУС СПАСЯВА. "


www1.cbn.com

Banner