Стотици християни споделят евангелието по улиците на Доминиканската Република

Видяна: 18
Новини > ЦъркваОбщество

News image

Стотици християни наскоро излязоха по улиците в Санто Доминго, Доминиканската република, за да споделят евангелието в събитие, наречено "Градска инвазия".


Инициативата имаше за цел да насърчи мисионерската дейност и да обучи участниците да споделят вярата си в градските райони. 


Първоначалният план бил да се съберат 100 души от централния градски район, за да участват в събитието, но отклика от църквите бил по-голям. Включили се общо 225 човека от 19 църкви в четири различни области.


Събитието започнало със семинар за благовестие в градска среда за възрастни, младежи и деца. Семинарът бил воден от регионалния координатор на Global Missions, Скот Армстронг.


В следобедните часове участниците имали възможност да приложат на практика това, което научили в пет области на града. Те отивали по къщи, фирми и зони за развлечение, за да споделят евангелието.


Също така били раздадени лични хигиенни комплекти и дрехи на семейства в нужда живеещи в най-бедните райони на града.


Събитието приключило с празненство в парк близо до кея на града. Там всички участници провели импровизирано събрание, на което споделяли евангелието с хората чрез знамена, банери и молитва.

 

“За моите 16 години като мисионер, това събитие беше едно от най-вълнуващите събития, в които съм участвал”, каза Армстронг.

 

„Въздействието върху града беше осезаемо, но трансформацията в много от нашите участници беше още по-дълбока. Вярвам, че градската инвазия е започнала да помага на нашите църкви да видят нашите градове, както ги вижда Бог, и това е нещо, което трябва да празнуваме ”, заключава мисионерът.


evangelicalfocus.com


Banner