Глобалното християнско преследване остава високо, медийният интерес остава нисък

Видяна: 21
Новини > ЦъркваОбщество

News image

Според института „Gatestone“ преследването на християни от екстремистки групи и индивиди продължава да нараства, тъй като преследването е станало по-скоро систематично, отколкото случайно.


В последния си „Доклад за религиозната свобода”, „Помощ за църквата в нужда” предупреди, че около 300 милиона християни по света са били подложени на насилие, което прави християнството най-преследваната религия в света.


Реймънд Ибрахим от института „Gatestone“ твърди, че тази статистика показва, че е много по-трудно за един християнин да живее в мюсюлманска страна, отколкото мюсюлманин да живее в западна страна.


Той споделя проучване, направено от „Voices of Europe”, в което се посочва, че шансовете да бъдеш убит като християни, само защото си християни в една мюсюлманска страна, са невероятно високи.


Преди няколко седмици архиепископът на Арбил сподели опасенията си за  това как “политическата коректност” в западните страни насърчава преследването на християни по целия свят, но по-специално в Близкия изток.


www1.cbn.com

Banner