Евангелски вярващи във Франция: "Ние не искаме да бъдем само зрители на напрежението в нашата страна “

Видяна: 480
News image

Големи протести срещу президента Емануел Макрон бяха организирани във Франция за четвърти пореден уикенд. Движението "жълта жилетка", което започна преди няколко седмици във Facebook, парализира Париж и други градове с протести, при които често се наблюдават изблици на насилие. 

Демонстрантите настояват за подобряване на условията на живот на хората, живеещи в определени градски и селски райони, където обществените услуги са силно намалени.

Един от евангелските християни, участващи в протестите в Ним, говори пред френското списание „La Croix“: "Не го правя за себе си, въпреки, че аз самия не се разхождам върху злато, но най-вече искам да кажа, че споделям и разбирам страданието на жълтите жилетки". "Голяма част от населението се чувства пренебрегнато", добавя още младият мъж. Отивайки при "жълтите жилетки", той се надява "да даде послание на мир" в иначе доста напрегнатата ситуация в страната.

Националният евангелски съвет във Франция (CNEF) призова всички евангелски църкви да се молят в събота, когато се очакват големи протести и насилствени сблъсъци. 

"Докато осъждаме физическото и вербалното насилие, ние, евангелските протестантски християни, искаме да чуем страданието на нашите сънародници. Ние сме 2500 местни църкви, многобройни и разнообразни, както локализирани в селски, така и в градски райони. В нашите църкви има хора от всички социални класове и етнически групи", се казва в изявление, изпратено до много църковни лидери.


evangelicalfocus.com


Banner