"Искаме Бразилия без аборти", заяви новият министър

Видяна: 200
News image

В първото си интервю пред медиите, след като беше назначена за ръководител на бразилското министерство на жените, семейството и правата на човека, Дамарес Алвес, която пастирува църква и е адвокат ясно заяви, че тя ще продължи да се бори за нещата, които белязаха кариерата й в Конгреса.

Първото човешко право, което трябва да бъде защитено, каза тя, е правото на живот. "Искаме Бразилия без АБОРТИ. Ние ще работим за това. Най-голямото човешко право е правото на живот ... Аз съм против абортите.

Искаме Бразилия без аборти, как? Бразилия дава приоритет на обществените политики за семейно планиране, но абортът никога не се възприема като метод за контрацепция."

Алвес казва, че няма нужда от промени в настоящия закон, тъй като абортът е възможен само в случаите, предвидени от закона. „Дори и при тези обстоятелства, аз съм сигурна, че когато се предложи друга възможност, всяка жена би се замислила, преди да абортира. Ето защо това министерство ще се занимава със защитата на живота. Искам това да е ясно", добави още тя.


evangelicalfocus.com


Banner