Християни помагат при раждането на бебета на бежанци в пустинята

Видяна: 182
Новини > ЦъркваОбщество

News image

Сирийските семейства масово бягат от последната ивица земя останала под контрола на ислямска държава.

Ислямската държава на Ирак и Сирия извършваха жестокости за повече от четири години. 

Сирийските демократични сили (СДФ), подкрепяни от САЩ, притиснаха терористичната група в село Багуз близо до иракската граница.

През последните три седмици 12 000 хиляди човека са избягали от селото и са поели на опасното пътуване към бежанските лагери намиращи се на километри от тях.

Според Международния комитет по спасяването 69 души, предимно деца, са починали по пътя към лагера Ал Хол през последните седмици.

Въпреки постоянната реалност на смъртта, нов живот се ражда в пустинята и християните помагат за това.

Бившият офицер от специалните части на американската армия Дейвид Еубанк е основавателя на  „Free Burma Rangers“ чиято мисията е да подсигури медицински грижи, да окаже помощ и да сподели евангелието с хората намиращи се на най-опасните места в света. Този екип от християни буквално стои между бежанците и форнта на военните действия. 

През уикенда Еубанк и неговият екип са помогнали при раждането на няколко бебета в пустинята. 

"Предоставяме медицински грижи, одеяла, храна и вода тук – очакваме още 3000 души", заяви Еубанк в изявление от събота. "Вчера медиците ни помогнаха при раждането на 4 бебета. Смятаме, че Исус ни доведе тук, за да споделим Неговата любов с хората. Молете се за нас, за да изпълним това по-добре." 


www1.cbn.com


Banner