News image

Китайски пастор споделил Евангелието с 1,000 севернокорейци, преди да бъде убит заради вярата си

Пастор Хан основал три църкви близо до границата със Северна Корея и помагал на много гладуващи войни и жени станали жертва на трафика на хора.

Пастор, който живеел на границата между Китай и Северна Корея сподели надеждата на Евангелието с поне 1,000 севернокорейци, преди да бъде убит поради мисионерската си работа през 2016 г., разкри севернокореец успял да избяга от режима.

Според организацията „Гласът на мъчениците (Voice of the Martyrs)“ преподобният Хан Чунг-Рьол, китайски пастор с корейски корени, е бил в списъка с най-търсените от режима хора още от 2003 г. заради благотворителната си работа и отдадеността си за разпространението на Евангелието.

Хан служел в граничния град Чангбай от началото на 90-те години на миналия век. Той помогнал на хиляди севернокорейци през годините - много от които искали да избягат от своята разтърсваната от глад родина. Пасторът предоставял както практическа помощ, като храна и дрехи, така и духовна такава – запознавал хората с Евангелието, преди да ги изпрати обратно в Северна Корея, за да споделят Христос и да помогнат на семействата си.

Пастор Хан основал три църкви близо до границата със Северна Корея и помагал на много гладуващи войни и жени станали жертва на трафика на хора.
Един от хората, на които пастора е помогнал много искал да разкаже неговата история и за това направил кратък документален филм, който се разпространява от Voice of the Martyrs.

Източник: www.christianpost.com