News image

Кралицата нарече Исус Христос Царя, на когото служи

В новата книга, която излиза в навечерието на 90-ия й рожден ден, кралица Елизабет II разказва за централната роля на Исус Христос в живота си

В новата книга, която излиза в навечерието на 90-ия й рожден ден, кралица Елизабет II разказва за централната роля на Исус Христос в живота си – тя го нарича Краля (Царя –игра на думи на англ. ез.), на Когото служи.


Книгата „Служещата кралица и Кралят, на Когото тя служи“ ще излезе от печат през м. април, малко преди 90-ия рожден ден на кралица Елизабет II. Това е малка, красиво илюстрована книга, в която са събрани изказвания на кралицата за доверието й към Христос, как вярата й е повлияла на личния й живот и на службата й към Великобритания.


В предисловието кралицата пише: „Бях и оставам благодарна на всички ви за вашите молитви и на Бога – за Неговата неизменна любов. Наистина съм видяла верността Му към мене. Мащабът и темповете на промените, на които съм свидетел за времето на моето управление, действително са изключителни – това са били и победи, и трагедии; а в момента светът преживява „ужасни страдания“ от безпрецедентен мащаб“.


Кралица Елизабет II никога не е криела своята вяра; често на обществени мероприятия и в обръщенията си към нацията тя говори за Христос.


Библейското общество, християнската организация „Надежда“ и лондонският институт за съвременно християнство работят върху изданието. Съавторът на книгата Марк Грийн разказва, че когато споделил с приятели идеята си за книгата, се е оказало, че от вярата на кралицата се интересуват абсолютно всички – включително и кварталният фризьор (коафьор) евреин. „Кралицата ни е служила през целия си съзнателен живот – със своя изумителен последователен характер, грижа за околните и ярка зависимост към Христос“, подчертава Грийн.


Хиляди църкви по цяла Великобритания смятат да използват книгата като подарък за новодошлите. 


www.cnl.news