News image

Лекар християнин може да загуби работата си заради това, че споделя вярата си с пациенти

Д-р Ричард Скот, общопрактикуващ лекар в Медицинския център в Бетезда в Маргейт, Кент, Англия, понастоящем е разследван от Общия медицински съвет и Националната здравна служба.

Сигналът до „Националното светско общество“, който довел до разследването, бил подаден през месец май от пациент, според който д-р Скот говорел и се молел за „силно уязвими“, а това не харесвало на въпросния пациент.

Доктор Скот е имал сблъсъци с дисциплинарната комисия и преди. През 2012 г. той получил предупреждение от GMC, поради това че е казал на  24-годишен пациент, че „ако не се обърне към Исус, ще има вечно страдание.” Лекарят е обвинен и в това, че казвал на хората, че „дявола атакува хората, които не са се обърнали към Исус."

От своя страна, обаче, д-р Скот, който е отдаден християнин, казва, че това, което реално прави е, че само предлага на пациента възможността да говори за ролята, която вярата би могла да играе в процеса на неговото лечение в края на консултациите и то само с изричното разрешението на дадения пациент.

Срещу доктора била подадена и още една жалба  по-рано тази година, когато той в интервю за Би Би Си Радио 4, споделил, че споделя християнската си вяра с пациенти, които се борят с пристрастявания, депресия и безпокойство.


faithwire.com