News image

Християнско служение в Обединеното кралство губи банкови сметки поради кампания орагнизирана по „мафиотски“ от джендъри: „Църквите ще бъдат следващи“

Лидерите на християнско служение в Обединеното кралство заявиха, че са получили смъртни заплахи, а банковите сметки на служението са били закрити в следствие на кампания „по мафиотски“ планирана и осъществена от LGBTQ активисти.

Служението "Core Issues Trust", е християнска неправителствена организация, която подкрепя мъжете и жените, които се стремят доброволно да променят своя LGBTQ начин на живот обръщайки се към вярата в Бог. Про-LGBTQ активисти започнали да таргетират християнското служение в края на месец юни.

„Поради координирана кампания срещу нашето служение и оказване на огромен натиск, ключови доставчици на услуги отказаха да работят с нас, действие, което считаме за дискриминационно“, заяви в изявление изпълнителният директор на CIT Майк Дейвидсън.

Barclays Bank уведоми CIT по-рано тази седмица, че закрива всички сметки на християнското служение, след като MailChimp и PayPal еднолично закриха акаунтите на служението. Facebook и Instagram също премахнаха съдържанието на CIT от платформите си.

Джейн Озан, гей, LGBTQ активист, основно основно действащо лице в кампанията срещу CIT, обвини Дейвидсън, че  "практикува и популяризира разговорна терапия."

От своя страна Дейвидсън категорично отхвърли тези обвинения. Терминът „разговорна терапия (conversation therapy)“ се свързва с екстремни форми на „терапия“ като електрошок и „коригиращо изнасилване“. Тези практики освен, че са в пълен разрез с християнството са и противозаконни в цел свят.

Андреа Уилямс, директор на Christian Concern, осъди таргетирането на CIT от LGBTQ организациите и го определи като „жестока кампания за сплашване и тормоз“.

В изявление пред Fox News Уилямс изрази загриженост, че този тип „правило на мафията“ може скоро да засегне християнската общност по по-тежък начини.

„Ако днес е CIT, утре ще бъдат църквите“, каза тя. „Този вид демонизация и отказ на услуги на християнско служение напомня за това как евреите са били третирани по време на нацистката власт.“

Уилямс призова правителството на Великобритания да „спре този нов вид мафиоти и да отстоява правата на библейски основаните християнски служения и организации, които да получават подкрепа от бизнеса, без да се сблъскват с такава дискриминация“.