News image

Напрежението в Америка продължава: изгарят Библии и американски знамена в Портланд

В резултат на безредици пламнаха пожари пред федералната съдебна палата в петък вечер в Портланд, Орегон. Вече 65-ти пореден ден в града има протести и вандалски прояви.

Иън Майлс Чеонг, главният редактор на Human Events, отбелязва, че Библии се изгарят пред федералната съдебна палата.

„Леви активисти донесоха куп Библии, които изгориха пред федералната съдебна палата в Портланд“, написа Чеонг в Twitter.

Той добави: „Не знам какво общо има изгарянето на Библии с протестирането срещу полицейската бруталност. Не се поддавайте на илюзията, че тези протести и безредици са нещо друго, освен опит за демонтиране на цялата западна цивилизация и стремеж да се заличат традиции на свобода на религията датиращи от векове“, заключи той.

Журналистът Анди Нго потвърди думите на Чеонг: „Протестиращите от Антифа в центъра на Портланд започнаха да палят американски знамена на улицата. Те също горят Библии.“

Една публикация на глобалната информационна мрежа RT показва хората, които запалват американски флаг който е поставен върху Библия.

Друг потребител на туитър публикува видео, в което се вижда как няколко Библии биват запалени.

На други кадри се виждат как протестиращи носят свинска глава върху, която са сложили полицейска шапка. Малко по - късно я изгарят.

Полицейски служители от управленията в Портланд не са присъствали по време на инцидента, защото значителна част от тя са овладявали ситуация в квартал Монтавила, при която е имало стрелба - били са изстреляни над 150 патрона.

Нго добави, че в Портланд има „голям проблем със стрелбите и убийствата, откакто @tedwheeler премахна екипа, който се занимава с насилието с огнестрелни оръжия“.

Миналата седмица именно говернатора на Орегон Тед Уилър заяви, че федералните офицери вече не са желани в Портланд, защото имало „многократни искания“ за тяхното отстраняване.