News image

Американският пастор прекарал 7 месеца в затвор в Индия се завръща у дома

Американският пастор Брайън Нерън, най-накрая се прибира у дома, след като беше несправедливо обвинен и бе държан като затворник в Индия за повече от седем месеца.

Според Американския център за право и справедливост (ACLJ), който представлява Нерън, несправедливите обвинения срещу него са отпаднали и съдията е отменил всички забрани за пътуване, така че пасторът вече може да напусне страната.

Пастор Брайън е прекарал повече от 17 години служейки в  Непал и Индия. Той основно е обучавал учители за неделни училища. Той бе спрян миналата година на път за конференция в Индия.

При задържането си Нерън бил разпитан за своята християнска вяра и дали средствата, които носел, ще бъдат използвани за подпомагане на християнска работа; впоследствие бива арестуван и задържан в Индия на 5 октомври 2019 г.

Привържениците на Нерън смятат, че задържането му е било част от координирани действия на органите на реда срещу християните в страната.

ACLJ съобщават, че пастора е можело да бъде освободен само няколко часа след ареста, но вместо е бил държан близо една година.

Съпругата на пастор Нерен, Ронда, отправи спешен призив за молитва миналия октомври, като помоли всички да се молят за освобождаването на съпруга й.

"Съпругът ми не е направил нищо лошо", каза тя. "Единственото му престъпление е изразяването на непоколебимата му любов към Исус."

В съобщение във Фейсбук, публикувано във вторник, Ронда споделя радостта си от завръщането на съпруга и у дома.

"Той е почти в САЩ! Това е денят, който чаках 7 1/2 месеца! Просто съм толкова благодарен за Божията доброта!"