News image

„Pintrest“ цензуриза Библейски стихове и християнски термини

Електронната страница Project Veritas, която се занимава с подаване на сигнали за нередности, съобщи че социалната медия Pinterest забранява библейските стихове и други християнски термини в своята търсачка.


Уебсайтът съобщава, че е получил документи от „вътрешен човек“ в Pinterest, които включват кодове на различни продукти, кратки съобщения и вътрешни правила, термини и уебстраници, които Pinterest очевидно цензурира.


След преглед на "Списъка с чувствително съдържание на Pinterest" се установи, че термини, свързани с християнството, като "Библейски стихове", " Великден" и т.н. са класифицирание като "несигурни".


В откъс от интервю с основателя на Veritas - Джеймс О'Кийф, обяснява как компанията цензурира християнското съдържание в своята търсачка. "Когато напиша думата "християнин " се случва нещо интересно. Търсената дума е блокирана от алгоритъм в автоматичното търсене. " 


В същото време, когато се появиха новините за християнската цензура, Pinterest забрани достъп до своите услуги и на организацията „Live Action“, която се бори срещу абортите.


Pinterest е публична търговска компания и социална медия със седалище Сан Франциско, Калифорния. Месечните потребители на социалната им мрежа са 300 милиона.


www1.cbn.com