News image

NIKE отказа да спонсорира известен боксьор заради критиката му към гейовете

„Не се притеснявам, че ме критикуват – светът просто така е устроен“, споделя Пакяо

Католическата църква във Филипините застана на страната на християнина боксьор Мани Пакяо, който заяви, че еднополовите двойки са по-низши и от животните.


Известният боксьор се изказа отрицателно против еднополовите бракове: „Вие някога виждали ли сте животни, които да градят семейство с еднополови партньори? В този план животните са по-добри от хората, защото могат да отличат самката от самеца. Ако одобряваме еднополовите бракове, значи хората са по-лоши и от животните“.


Изпълнителният директор на католическото вероизповедание на Филипините заяви, че е несправедливо Макяо да бъде осъждан, защото боксьорът изказва гледна точка, основана върху Библията.


Компания NIKE, спонсор на боксьора, оттегля своята подкрепа. Представители на филипинската организация за защита на правата на гейовете призоваха избирателите да не гласуват за боксьора, който през м. май ще се кандидатира за място в Конгреса на Филипините – от обл. Сарангани.


„Аз не се притеснявам, че ме критикуват – светът просто така е устроен“, споделя Пакяо, „но искам да заявя, че Христос живее вътре в мене и затова съм щастлив. Стига му на денязлото (притесненията); така че не се притеснявайте и за това“. Миналата седмица Пакяо сложи в профила си в социалните мрежи стих от Библията, в който пише, че мъже, които имат полови контакти с други мъже, трябва да бъдат убити; но по-късно изтри този пост. Спортистът заяви пред журналисти: „Казвам истината. Констатирам това, което е написано в Библията. Щастлив съм, че Бог е с мене. Съжалявам за сравнението си на хомосексуалистите с животни, но от отношението си към тях не се отмятам“.


На 09 април т. г. Пакяо ще излезе за последен двубой в кариерата си – в Лас Вегас той ще се изправи срещу световния шампион Тимъти Брадли.


www.cnl.news