News image

Нов про-ЛГТБ филм за деца учи, че има „над 100 идентичности на пола“

Филм на BBC за деца на възраст 9-12 години твърди, че има над 100 „полови идентичности“ – много „вълнуващо“ нали?

Ресурс на BBC за деца на възраст 9-12 години твърди, че има над 100 „полови идентичности“ – много „вълнуващо“ нали?

Поредицата "The Big Talk," – серия видеоклипове, направени от BBC, показва деца, които задават въпроси относно секса, връзките и пола, а отговорите на въпросите, които те задават идват от така наречените „доверени“ възрастни.

 Тези „доверени“ възрастни също така учат децата, че полът се изразява в това „как се чувстваш“, а дали сте се родили момче или момиче е само биология.

Повечето от „доверените възрастни“ са учители (което е доста плашещо), а между тях има и един транс-активист – Лео Ларди – жена, която живее като мъж.

Във видеото се вижда как децата изобщо не се чувстват удобно, докато този транс активист говори за гениталиите си, и обяснява, че единственият начин, по който може да изпита щастие е да бъде това, което чувства и като го показва на другите хора.

Видеоклипът е придружен от предложения за теми за дискусия и други занимания с уроци.

Едно от предложените занимания е децата да пишат драми, които изследват сексуалността и пола „с акцент върху приобщаването и равенството“ и  да създадат презентации, фокусирани върху известни или исторически фигури „от всички различни сексуалности и полове“.

Източник: www.charismanews.com