News image

„Нуждаем се от Божия намеса“ - шеф на полицията се въоръжава с Библията, за да бори престъпността по кенийските улици

Полицейски началник в Кения е разработил нетрадиционен начин за борба с престъпността по улиците на неговия град – той разчита на Божията сила. Въоръжен с Библия той патрулира райони разтърсвани от престъпления.

Главен инспектор Уилям Сифуна има доста трудна работа. Той единствен е отговорен за поддържането на реда и спазването на закона  в Маралал, окръг Самбуру, където ежедневно има престрелки, а обирите и изнудванията са нещо обичайно.

През годините обаче Сифуна забелязал, че повечето престъпления по някакъв начин са свързани с кражбата на добитък. И така, „проповядващият полицай“ – както е известен по улиците, решил да използва тактика за справяне с този вид престъпност, основана на Библията.

Когато се сблъсква със заподозрени, той им нарежда да върнат това, което са откраднали на законния собственик, да поискат прошка от него и да се закълнат, че повече никога няма да крадат.
Незабавно той видял някои впечатляващи резултати.

Сифуна обаче не разчита само на думата на престъпниците - той също изисква съставянето и прилагането на дългосрочен план – програма, чрез която да се уточнява как точно пристъпилите закона ще стоят настрана от неприятности. Това е форма на полицейска дейност, която е далеч от методите на много други правоприлагащи органи, но той настоява, че този метод продължава да върши чудеса.

„За да се борите ефективно с престъпността, трябва да имате вяра“, споделя той.

Източнки: www1.cbn.com