News image

8-годишно момче простреляно в главата оцеля, майка му не престанала да се моли за неговото чудо

8-годишно момче, простреляно в главата и крака, оцеля по чудо след пет операции и 150-дневен престой в болницата.

Преди няколко месеца Маресело „М.Дж.“ Уайтхед и брат му отишли до магазин в Синсинати, Охайо, САЩ. Те са се прибирали в къщи, когато изведнъж няколко куршума поразили М.Дж. в главата и крака. 8 годишното дете трябвало  да претърпи няколко операции. Лекарите уведомили родителите, че детето им може да не успее да оцелее през следващите 24 часа. Бог, обаче, извършил удивително чудо – момчето останало живо.

Майката на М.Дж., Марсела Томпсън, се доверила на Бог за чудото, от което се нуждаели. Тя вярвала, че синът й един ден ще се върне у дома, и чрез Божията благодат и сила ще бъде изцерен. Освен това, мотивирана от Божията любов, майката решила да прости на човека прострелял сина и. Човекът извършил нападението е Дариъс Харис-младши, 19-годишен тийнейджър. В онзи ден той застрелял трима души  и сега е в затвора.

„Ядосана съм на обществото, ядосвам се на родителите. Вероятно съм по-ядосана на майката на Дариъс, отколкото на него“, споделя Марсела.

След 5-месечен престой в болницата, лекарите най-накрая позволили на М.Дж. да се прибере в къщи. Малкото момче все още е приковано в инвалидна количка и не може да говори, но е на път към пълно възстановяване и изцеление.

„Знаех, че този ден ще дойде. Моята вяра е в Бог. Ето за какво става дума“, потвърди майката в интервю. Тя отдава славата на Бога.

„Силата е на Бог. Чудесата се случват“, каза тя пред WLWT-TV. „Чувствам се страхотно, че дете ми си е вече у дома. Хубаво е да имам четирите ми деца отново заедно при мен.“

Вярата на Марчела като майка се противопоставила на всички лоши обстоятелства и донесла чудо в живота на сина й. Наистина чрез Божията сила нейното дете останало живо.

Слава на Бог, че прави велики чудеса!