News image

Пастор бе влачвн и бит от тълпа наброяваща 150 човека, докато се моли за болен

При едно от осемте нападения срещу християни, след като изолацията поради COVID-19 бе частично отменена в Индия преди две седмици, тълпа от около 150 души в южния щат Телангана извлече пастор на улицата и го би, докато той се молил за болен човек.

"Ритаха ме така, като се рита футболна топка", разказва пастор Суреш Рао, пред базираната в САЩ организация, която се бори против преследването на християни по света, "International Christian Concern".  Нападението срещу пастора се случило докато той бил в село Колонгуда, за да посети и да се помоли за член на църквата, който бил болен.

„Извлякоха ме на улицата и ме бутнаха на земята“, добави Рао. „След това започнаха буквално да ме стъпкват. Разкъсаха дрехите ми, ритаха ме по цялото тяло и ме удариха силно в лявото око. Поради удара получих сериозно нараняване на окото в резултат на кръвен съсирек. "

Местните християни разказали пред ICC, че е в 9:30ч. сутринта пастор Рао пристигнал в дома на болния, за да се  помоли за него. Скоро след това къщата била обградена от тълпа от близо 150 души. Водача на тълпата бил идентифициран с името Ашок.

Нападателите обвинили Рао в незаконно обръщане на индусите към християнство. "Те казаха, че Индия е индуистка нация и няма място за християните", обясни Рао. „Аз съм подготвен за подобни случаи. Знам, че се плаща цена, за да служиш на Исус в тези отдалечени села. Аз ще продължа да служа на хората от този регион."

От ICC заявиха, че са регистрирали поне осем отделни атаки срещу християни за двете седмици от частичното разхлабване на мерките в цялата страна.