News image

Канда: Пастор изогни полицаи от църквата

Поляк, пастор на църква в Канада стана известен в интернет, след като изгони полицаите, които се появиха в църквата му на Великден.

Във въпросното видео, пастор Артур Павловски от църквата „Пещерата на Адулам“ в Алберта,  може да бъде чут да вика „Вън!“, когато полицаите влизат в сградата на църквата.

Самото видео е публикувано на страницата на църквата във Facebook.

„Полицията дойде, за да прекъсне събирането на църквата! Гестапо отново дойде да сплаши църковните енориаши по време на празника Пасха !!! Направо не е за вярване“, казва пастор Павловски.

„Можете ли да си представите? Това е възкресение. Най-свещеният християнски празник на годината, а те идват да сплашват! Невероятно! Какво не е наред с тези болни хора. Не мога да повярвам! Как смеят!“ Продължи още той.

„Невероятно е, че живеем във време, в което правителството (на Канада) иска да поеме контрол над всичко“, казва още Павловски. „Да дойдете в църквата, тежко въоръжени и с белезници, за да сплашвате християните по време на празника Възкресение? Е, предполагам, че те искат да ни заробят всички, както египтяните. Те искат да бъдат фараоните днес, това правят. Невероятно! Хора, ако не се изправите и не се събудите не се знае какво може се случи утре.“ Коментира още пастор Артур Павловски.

Всичко това се случи само няколко дни след като пастор Джеймс Коутс беше освободен от затвора. Пастора прекара няколко месеца зад решетките заради провеждане на присъствени богослужения.

Коутс беше освободен през март след решение на правителството на Алберта да отмени наказателните си обвинения срещу него. Въпреки това той все пак ще трябва да плати големи финансови глоби за нарушаване на „здравните поръчки“.