News image

Предупреждение за родителите: Новият анимационен филм на Дисни учи децата как да бъдат вещици, използвайки демон за това

Това надминава Пепеляшка и не е смешно. Дисни излезе с нов анимационен филм, в който се разказва за тийнейджърка, която по думите им „се озовава в затвора на демоничното измерение и се бори със силите на злото заедно с непокорна вещица и войн с размер на пинта“.
В този така наречен “фентъзи свят” главният герой, Луз, „преследва мечтата си да стане вещица, като служи като чирак на Еда (непокорната вещица“).

Нарича се „Къщата на совата“ и е с премиера на 10 януари по канала на Дисни (Disney Channel).

Шоуто се опитва да изобрази магьосничеството като положителен инструмент за борба със злото. Това е същото, което вещици в реалния живот се опитват да популяризират през последните няколко години (особено в САЩ). Припомняме, че спиритисти публично слагаха заклинания на президента на САЩ Доналд Тръмп и други политици, като заявяваха, че така се борят за своите си убеждения.

Ако смятате, че това последно шоу „Къщата на совата“ е просто „фантазия и забавление“, помислете отново. С течение на годините компанията “Дисни”  отива все  все по-далеч и по-далеч в мрака на духовния свят, който се противопоставя на живия Бог, измисляйки програми и герои, които водят крехките и уязвими детски души в онзи тъмен свят на измамата.

Библията ни казва ясно, че има духовна сфера, която не е от Бога. Предупреждава ни да не участваме в магьосничеството, да не се консултираме с медиуми и спиритисти, а да призоваваме Бог за отговори в живота ни.