News image

Продуцент от Бродуей, практикуващ Ню Ейдж предаде живота си на Исус

Животът на еврейски продуцент от бродуей се въртял около славата и властта. Ето защо започнал да се занимава с окултни практики и Ню Ейдж. Всичко тотално се променило, когато се срещнал с Пътят, Истината и Живота – Исус.

Още от дете Джордан Гилбърт мразел религията и духовността. Ето защо в своето еврейско училище той никога не следвал инструкциите. Когато учителите кажели на класа да пишат на иврит, той пишел на френски. В резултат на това той бил единственото момче в класа си, което не получило Бар Мицва.

Още в ранно детство Джордан осъзнал, че не искал да стане нищо друго освен знаменитост. Той се увлечал от изкуство, театър, филми и музика.

Ето защо след време той започнал да изнася представления пред хора -  похвалите, които получавал го карали да става все по-добър. Аплодисментите от хората били основното нещо, което го движело напред.

В крайна сметка той отишъл в Бродуей и си спечелил име сред професионалистите. Докато подхранвал егото си, обаче, депресия бавно започнала да се прокрадва в сърцето му. Стигнал момент, в който чувствал огромна празнота в душата си.

По това време започнал да практикува Ню Ейдж. Отивайки все по-дълбоко в окултизма, обаче, вместо отговори имал все повече и повече въпроси.

Тогава срещнал човек, за който по-късно разбрал, че е християнин. Веднага щом разбрал това, той спрял да комуникира с него. Джордан имал особена неприемственост към християните.

Но една нощ той бил много измъчван в съня си. Изведнъж извикал: „Исусе, помогни ми!“ След това успял да спи спокойно - нещо, което от много време не бил преживявал. За първи път получил съвършено спокойствие и мир.

И така, отново се свързал със своя приятел, който е християнин и му разказал за това, което преживял. Той му говорил за Светия Дух, Исус, спасението и Библията. Джордан решил да предаде живота си на Исус.

Тъжно е, че когато семейството му разбрали, че е станал християнин били възмутени. Даже се опитали да го вкарат в психиатрична клиника, защото го смятали за луд. Нямали нищо против, когато бил в окултизма, но били много против когато предал живота си на Исус.

Джордан, обаче, отстоявал вярата си. Той споделя: „Хората може да си помислят това (че не съм добре), защото се отказах от кариерата си, според тях аз съм загубил всичко, но аз реално спечелих всичко в Исус.”