News image

Приложението Библия за деца постави рекорд по изтегляния през 2020 г.

Приложението Библия за деца, което всъщност е детската версия на YouVersion и OneHope Bible, е било изтеглено на повече от 14 милиона устройства от началото на годината до сега.

Това е увеличение от 193% в сравнение със същия период миналата година. Като цяло детската версия на YouVersion направи нов скок в изтеглянията по света и сега вече има 50 милиона инсталирания, от старта си през 2013 г.

Приложението има за цел да помогне на малките деца да научат за Бог, да се запознаят с Божието Слово и да научат библейски истории чрез интерактивни анимации и дейности.

От януари до август тази година деца от цял свят са изпълнили над 109 милиона учебни плана, които представят 41 истории от Библията. Това представлява рекордно голям брой завършени планове за изучаване на Библията (от деца), като според изчисленията, до края на годината ще бъдат завършени над 175 милиона планове за изучаване.

Има опция и за родителите - те могат да влязат в приложението със своя акаунт в YouVersion, да създадат профили за децата си и да получават ежеседмични актуализации по имейл с подробности за дейностите, които децата им извършват в приложението. Това седмично обобщение е персонализирано за всяко семейство, като показва основни моменти за всяко дете - завършване на учебен план, завършване на история и т.н.

Директорът на YouVersion Брайън Ръсел каза, че е вдъхновяващо да се види как приложението Библия за деца помага на родителите да преживеят тези трудни времена: „В година, изпълнена с толкова много несигурност, е невероятно смиряващо и окуражаващо да видим, че рекорден брой родители се обръщат към приложението Библия за деца, за да помогнат на децата си да се ориентират и да преминат през този труден сезон, израствайки духовно."

Президентът на OneHope Роб Хоскинс каза: „Ние сме удивени от това как Бог продължава да използва приложението Библия за деца като ресурс за толкова много семейства. За нас е чест да стигнем до тези родители, които търсят помощ и да им окажем така необходимата подкрепа насред това бурно време."

Понастоящем приложението Библия за деца е достъпно на 58 езика и е инсталирано в почти всяка държава по света.