News image

Рик Уорън споделя как човек може да се освободи от бремето на вината

Бог прощава незабавно – в момента, в който признаем пред Него своя грях

Рик Уорън, пастор на калифорнийската мега-църква „Седълбек“, публикува в интернет страницата си статия за това как човек може да се освободи от угнетяващото чувство на вина в живота си.


„Бог знае какво е сторил всеки от нас. Освен това Библията ясно казва, че „на земята няма праведник нито един, който да върши само добро и да не съгрешава“ (Еклисиаст 7:20). Бог обаче не иска ние да живеем с тежкото бреме на вината за цялата наша безотговорност в живота ни. Вината руши нашата увереност и взаимоотношения, държи ни в миналото, че дори влошава здравословното ни състояние.“, споделя пасторът.


Преди няколко години Рик Уорън попада на доклад, в който пише, че 70% от хоспитализираните пациенти могат незабавно да си тръгнат от болницата, ако знаят как да се справят в чувството си на вина.


„Бог не иска хората да живеят в този гнет. Бог иска хората да живеят с чувство на увереност и надежда. Бог е силен дори да направи нещо добро от тези глупави решения, които сме взимали в живота – само ако предадем всичките си падения на Него. Признайте пред Бога, че сте сбъркали. Грешката Ви няма да го изненада. Нито пък това ще промени отношението на Бога към Вас. И ето какво трябва да помните:


1.Бог прощава незабавно – в момента, в който признаем пред Него своя грях;

2.Бог прощава безплатно – няма нужда да си изработим или заслужим прошката;

3.Бог прощава напълно и съвършено ни измива от греха ни.


Имате нужда от сила, по-велика от вашата! Имате нужда от Спасител! Имате нужда от Исус Христос!“, завършва статията си Рик Уорън.