News image

„Ще обжалваме това решение“: Съд в САЩ се произнесе срещу Джак Филипс по делото „Трансджендър торта“

Американският сладкар Джак Филипс просто иска да прави торти. Той също така иска и да служи вярно на Господа. За съжаление ЛГБТ активистите в америка направиха това почти невъзможно, тъй като сега Джак прекарава по - голямата част от времето си във водене на съдебни борби.

Тази седмица Филипс загуби дело, след като съдията отсъди в полза на ЛГБТ активистката, която поиска торта, честваща промяната на пола. Правният екип защитаващ Джак обеща да подаде жалба.

Ищецът по делото е Осенна Скардина, която е адвокат и специфично таргетира  Филипс заради предишните съдебни дела, срещу гей браковете, които той спечели. Този път обаче фокусът е върху транссексуалните индивиди, а не върху гей браковете.

Скардина нарочно се обадила в сладкарница „Шедьовър“ и говорила с нищо не подозиращата съпруга на Филипс. Ставало въпрос за торта по поръчка - розова отвътре и синя отвън. В разговора не станало на върпос, обаче, че с тази торта се празнува прехода между половете. Това станало ясно по - късно.

Филипс, разбира се, е християнин и не вярва, че хората могат просто да сменят пола си. Дори от научна гледна точка позицията на Джак е правилна, но той не я държи само заради това - смяната на пола противоречи на неговата вяра, съвет и убеждения.

Тъжното в случая е, че съдия Джоунс се произнася срещу Филипс омаловажавайки значението на дизайна на тортата до просто „розова и синя торта за рожден ден“ и не признава реалното значение на тортата, нито правото на свободата на съвестта.  

„Антидискриминационните закони имат за цел да гарантират, че членовете на нашето общество, които в миналото са били третирани несправедливо, които са били лишени дори от ежедневното право на достъп до работа и закупуване на продукти, вече не се третират така,“ пише съдията. „В случая става въпрос за един такъв продукт - розова и синя торта за рожден ден.“

Съдията изобщо не обръща внимание на верските убеждения на християнския пекар и изобщо не иска и да признае целенасоченото таргетиране от страна на ищеца.

ADF, които също защитават Филипс денонсираха решението и заявиха, че тези съдебни дела са нагласени от адвокат „ЛГБТ активист“.

„Джак Филипс работи с всички хора, но той не трябва да бъде принуждаван да създава торти чиито послания са против собствената му съвест“, се казва в изявлението. „В конкретния случай адвокат на ЛГБТ активистите поиска от Джак да създаде торта по поръчка, за да го „тества“ и да „поправи грешките“ в неговото мислене. Нещо повече, трябва да отбележим, че ЛГБТ активистите са доста агресивни и дори заплашиха да продължат да съдят Джак ако делото бъде прекратено по някаква причина или решението не е в тяхана полза“, продължават от ADF. Според юридичекста група става въпрос за координирана кампания целяща промяна на законите в страната.  

„Радикалните ЛГБТ активисти заедно с държавни служители целенасочено малтретират хора като Джак, защото те няма да популяризират ЛГБТ идеите за брака и сексуалността, защото това е срещу вярата и съвестта им“, обясняват от юридическата организация. „Това дело и други като него - включително случаят с флористичната художничка Баронел Щутцман, чиято петиция се разглежда пред Върховния съд на САЩ - представляват тревожна тенденция: правосъдна система се изпозва като оръжие за съсипване на онези, които не са съглсни с агресивното ЛГБТ индоктриниране.“