News image

Възпоменаваме живота на големия евангелизатор Райнхард Бонке

"Той прокламира евангелието със страст, живя живота си с почтеност и промени света с истина и любов"

Основателят на Христос за всички нации (CfaN) Райнхард Бонке почина на 7 декември на 79-годишна възраст.

В интернет имаше много трогателни послания от цял свят, с които бе почетен евангелизаторът.
Възпоменателни послания от евангелски лидери, пастори и верни последователи започнаха да заливат социалните медии.

Евангелизатор Франклин Греъм (син на Били Греъм) написа: „Райнхард Бонке беше мощен евангелизатор в целия свят, но особено на континента Африка, където сърцето му изгаряше от състрадание към душите на хората. Чрез проповядването на Евангелието на Господ Исус Христос милиони животи ще отидат на Небето и ние отдаваме хвала и слава на Бога, че Неговото Слово никога не се връща празно. Нашите мисли и молитви са с жената на Райнхард - Ани и цялото семейство."

Президентът на Националната испанска християнска коалиция за лидерство преп. Самуел Родригес каза: „Райнхард Бонке беше евангелизатор в най-истинския смисъл на думата, Той проповядваше Исус и милиони хора откликнаха. Добре, сторено приятелю. Добре сторено! "

Пасторът на църква “Free Chapel” Джентезен Франклин каза: „Малко са хората като Рейнхард Бонке, който посвети целия си живот на Благовестието. Той беше модел за подражание в световен мащаб поради неговата непоколебима вяра в свръхестествената и чудотворната сила, която имаме чрез Святия Дух. С цялото си същество Райнхард знаеше, че Бог обича всяко едно от децата си и отчаяно искаше всички да разберат дълбочината на тази любов. Моля се всеки християнин да живее със същата автентичност и страст, с която той живееше всеки ден. Днес се моля за семейството на Бонке. Нека животът, който той изживя и съдбата, която изпълни им дадат мир и утеха."

Президентът на Нигерия Мухамаду Бухари, който е мюсюлманин, изказа съболезнованията си на семейство Бонке, описвайки смъртта му като "голяма загуба за Нигерия, Африка и целия свят."

Брайън Хюстън, старши пастор на църквата Хилсонг, каза: „Неговата непоколебима страст да печели души за Царството през всичките тези години никога не е преставала да ме вдъхновява да свързвам хората с Исус, техния Спасител. Независимо дали той бе на платформа, говорейки пред милиони или зад кулисите просто провеждайки разговор с някой - Исус винаги бе на устните му."

В резултат на служението си Бонке доведе повече от 79 милиона души до Христос.

Президентът и главен изпълнителен директор на CfaN, Даниел Коленда, каза: „Евангелизатор Бонке е  най-известен с евангелизационните си кампании в цяла Африка. Няма да преувеличим, ако кажем, че работата му трансформира целия континент."