News image

„На Бога да бъде слава!“: 6 000 души предадоха живота си на Христос по време на евнагелизационно събрание

В неделя (03.10) пастор Грег Лори беше домакин на ежегодното евангелизационно събрание „SoCal Harvest“, което се проведе на стадион „Angel“ в Анахайм, Калифорния, САЩ. На събранието са присъствали 40 000 души.

Както „Christian Headlines“ по-рано съобщи, SoCal Harvest се проведе тази година след две години отсъствие заради COVID-19.

Лори е главен пастор на църква „Harvest Christian Fellowship“ в Ривърсайд. Той приветства всички присъстващи на стадиона, а 200 000 души от цял свят гледаха на живо. На събранието взеха участие известни християнски изпълнители и групи - For King & Country, Phil Wickham, Kirk Franklin и Tori Kelly.

В пост във Facebook Лори сподели радостта от това, че 6 000 души са предали живота си на Исус Христос в неделя вечерта.

„Всички ние се радваме на това, което Бог направи на „SoCal Harvest“ миналата неделя вечер. Стадионът беше пълен с хора, които се покланяха на Бога“, пише пастор Грег. „Заглавието на проповедта ми беше „Какво наистина търсиш“. 40 000 бяха на стадиона и 200 000 гледаха онлайн по целия свят. Най-хубавото е, че 6 000 души изповядваха вярата си в Исус Христос! На Бог да бъде славата! Благодаря на всички за вашите молитви!“

В интервю за предаването „Prayer Link“ на телевизия „CBN“, Лори подчерта, че само Евангелието може да промени човешкото сърце.

„Вълнуващо е, защото прекарахме толкова време разделени заради пандемията и това засяга всички“, каза Лори. „Увеличава се употребата на наркотици, нараства употребата на алкохол, разводите също се увеличават и това е така, защото хората са обременени. Исус каза: „Когато видите, че тези неща започват да се случват, издигнете главите си, защото изкуплението ви наближи.“ Той не каза, когато видите, че тези неща започват да се случват - започвайте да се притеснявате. Единственото нещо, което може да промени човешкото сърце, е силата на Евангелието.“

Лори също отбеляза, че много хора по света днес са в състояние на самота и че отговорът на тази самота е Христос.

„Наскоро прочетох, че млади хора са били анкетирани от „USA Today“. Попитали ги какво искат повече от всичко друго на света? По -голямата част от тях казали, че искат да бъда богат и известен. Мисля, че днес, поради социалните медии, всеки може да придобие някаква известност“, каза той.

„Ако богатството и известността можеха да запълнят празнотата в човешкото сърце, защо има толкова много нещастни богати и известни хора? Моето послание е това - отговорът не е в получаването на повече последователи в социалните медии“, твърди Лори. „Отговорът не е да бъдеш богат и известен. Отговорът е Исус. Ти си създаден да познаваш Бог ... това, което наистина търсиш, е Христос.“

„SoCal Harvest“ стартира през 1990 г. и от тогава е ежегодно събитие в Южна Калифорния. През 2019 г. „SoCal Harvest“ отпразнува своята 30 -годишнина, което го прави едно от най - продължителните евангелизационни събития в САЩ.

Наскоро и Франклин Греъм, синът на Били Греъм  завърши 14 -дневното си евангелизационно турне „Бог те обича“, на което 5 000 души в осем града изповядваха вяра в Исус.