News image

Във Великобритания учител, който е християнин отново бе уволнен, защото нарекъл Мохамед „фалшив пророк“

Учител, който преди време влезе в новините на острова заради отказа си да нарече трансджендър ученик с избраното от нея местоимение, каза, че е бил уволнен от сегашната си работа, след като заявил, че Мохамед е „фалшив пророк“.

Джошуа Сътклиф твърди, че е бил „конструктивно уволнен“ от католическо училище в Лондон, защото изразил тази си позиция в един от своите видеоклипове в YouTube. В своя канал Сътклиф качва клипове, в които проповядва по улиците или говори пред аудитория си от онлайн абонати.

Във видеото, озаглавено „Какво казва Библията за лъжепророците?“ Сатклиф заяви:

„Знам, че това е противоречиво за някои хора и знам, че хора може да се обидят от това, което казвам, но го правя в любовта, и защото искам да говоря истината.“

"Вярвам, че Мохамед е фалшив пророк. Ето, защо мюсюлманите имат невярно разбиране за Бога, защото са водени от лъжлив пророк."

Сътклиф каза, че "ислямската мафия" е организирала изгонването му от работа.

„И двата лагера (ислямската мафия и училищата) използват тактики на насилие и сплашване като правят така, че хора биват уволнявани из цялата страна“, добави той.
От администрацията на католическото училище в Лондон настояват Сътклиф да подаде оставка.

През 2017г. Сътклиф бе уволнен от училището Шеруел в Оксфорд, след като се изправил пред класа си и казал „добре се справихте момичета“, въпреки че една от ученичките в класната стая била решила да се идентифицира като момче.

След като училището постави Сътклиф под разследване и стигна до заключението, че той „нарушава политиката на равноправие на училището“, защото не се отнесъл добре с ученичката, Сътклиф написа писмо до директора, в което каза:

„Като християнин не споделям вашето убеждение в идеологията на трансджендърството. Не вярвам, че малките деца трябва да бъдат насърчавани да избират „пол“, който може да се различава от биологичния им пол; или че всеки в училище задължително трябва да коригира личното си поведение, за да се съобрази с такъв „преход“; или че хората трябва да бъдат наказани за липса на ентусиазъм що се отнася до ЛГБТ идеите. Реализирането на тези идеи е в ущърб на благосъстоянието на децата, което считам, че трябва да бъде от първостепенно значение. "

След като бе уволнен, Сътклиф завел иск срещу училището в съда. В началото на тази година обаче законните му представители съобщиха, че са постигнал "взаимно споразумение" с училището и делото е приключено.