News image

Бивша учителка от Вирджиния стартира служение за разпространение на Библии в училищните библиотеки достигащо 6 държави

Всичко започнало с молитвена разходка пред училище във Вирджиния, поради която се родило глобално служение, което разпространява Библии в училищните библиотеки.

Хана Сейлсбъри, бивша учителка в начално училище, основава организацията с нестопанска цел „Bibles in Schools (Библии в училищата)“, след като Бог вложил в сърцето й да дарява Библии на училищните библиотеки.

Идеята за инициативата се родила през 2018 г. По това време Сейлсбъри редовно се молела за своите колеги, ученици и семейство, докато се разхождала из училището.

Месеци по-късно един от учениците на Хана, който бил втори клас, отишъл при нея с Библия в ръка, взета от училищната библиотека. Детето искало да научи повече за Бог и Библията.

„И Бог наистина ми отвори очите, за да разбера, ние имаме тази Библия в нашето училище, но защо нямаме детска Библия, която е илюстрирана и ангажираща за децата?“ пита тя в промоционален видеоклип в канала си в YouTube.

Този ден сложил началото на „Bibles in Schools (Библии в училищата)“. Това се случило през 2019 г. До сега над 1500 Библии са били подарени на училищни библиотеки в 43 щата в САЩ. От самото начало служението има за цел и да достигне до шест други държави.

В светлината на голямата нужда от Божието Слово, Сейлсбъри каза пред CBN News, че се е отказала от преподаването и сега работи като разпространител на Библии по училищата на пълен работен ден.

„Никога не съм си представяла, че ще се занимавам с това на пълен работен ден. Правех го, защото видях Бог да се движи; видях Го да работи“, отбеляза тя. „И знаех, че трябва да бъда покорна на това, за което Той ме беше призовал. А виждах и нуждата!“

Скоро след това служението става международно.

Абия, майка от Кения, се нуждаела от Библии за ученици в програмата си за след училищни занятия, но тъй като нямала източник на доходи, тя не можеше да си ги позволи.

„Всъщност почти всички от тях нямаха Библия и аз виках към Бог и се чудех: „Как мога да осигуря Библии за тези деца?““ споделя Абия пред CBN News в интервю.

Тогава тя чула за „Bibles in Schools (Библии в училищата)“ в предаването „The 700 Club“ на телевизия CBN и се свързала със служението.

„Тя се свърза с нас и, разбира се, мисълта ми беше: „Е, как ще закараме Библиите в Кения?“, разказва Сейлсбъри пред CBN. „Но успяхме да си партнираме с „Bible Society (Библейското общество)“, а брат й шофира три часа, за да вземе Библиите.“

Абия и нейните ученици благодариха на Хана за Библиите чрез видео съобщение.

„Благодарим ви за Библиите. Бог да ви благослови“, казват децата във видеото заедно с Абия.

Библиите, представени на уебсайта на „Bibles in Schools“, са „The Action Storybook Bible“ за ученици от началното училище, „The Action Bible“ за ученици от средното училище и „The NIV Study Action Bible“ за гимназисти.