News image

Украйна: Училище по църковна журналистика бе открит в Днепър

27 са студентите в първата по рода си програма за обучение на църковни журналисти, представители от 12 протестантски църкви от региона.

Сергей Шевченко, един от преподавателите, споделя: „Днес милиони хора се нуждаят от Бога. Благата вест трябва да бъде общественодостъпна и поднесена разбираемо. Това задължение – като своя мисия – трябва да носят журналистите, но не журналистите от светските средства за масова информация, а журналистите от църквата. Днес протестантската общност води широкомащабна социална и мисионерска дейност и светът трябва да научи за това. След тримесечното обучение нашите възпитаници ще придобият знания в няколко насоки: социални мрежи и интернет, телевизия, печатни материали и работа над произношението (дикция) и глас“.

Практическата работа на студентите ще бъде както индивидуална, така и екипна. Освен това те ще работят в тясно сътрудничество с местни печатни издания, както и с църкви от региона – чрез интервюта, анкети, подготвяне на новинарски материали, заснемане на ТВ истории и свидетелства, подготовка на печатни издания за църковни общности и др.


www.cnl.news