News image

Унгарският премиер публикува снимка в социалните медии на която се вижда как се моли заедно с Ник Вуйчич

Премиерът на Унгария публикува снимка на която се вижда как е коленичил до Ник Вуйчич и двамата се молят. Ник е световно известен евангелизатор и мотивационен говорител. 

Вуйчич се завърна в Будапеща наскоро за поредица от събрания, които са много популярни сред унгарците. Според изданието Унгария Днес, на събранията, които били проведени в една огромна зала, са присъствали  12 000 човека.

Вуйчич също публикува снимката в своите социални медии. Министър-председателят Виктор Орбан посетил резиденцията, в която Вуичич бил отседнал и именно там двамата имали време да поговорят и да се молят.

Вуйчич написа: "Благодаря Ви, г-н министър-председател @orbanviktor, че се срещнахте с мен днес и заедно се помолихме  за Унгария! Благодаря Ви за посрещането, аз съм изумен от вашата смелост и вяра в Бог. Развълнуван съм да видя какво Бог ще направи за Унгария! С нетърпение очаквам да проповядвам тази вечер пред 12 000 души в залата в Будапеща, както и на всички, които ще гледат онлайн ! Бог да ви благослови и Бог да благослови Унгария! "

В интервю за CBN News миналата година, министърът на външните работи на Унгария Петер Седжярто заяви, че народът на Унгария иска да запази наследството си като християнска нация.

"Ние искаме да запазим Унгария като страна на унгарците; искаме да запазим Унгария като християнска страна според корените и наследството ни”, каза той.