News image

В Америка учител християни бе уволнен заради това, че е казал, че няма да „лъже“, като потвърждава „че биологично момче може да бъде момиче и обратното“

Учител по физическо възпитание в Северна Вирджиния, САЩ бе отстранен от длъжност, след като заяви, че „никога няма да лъже“ учениците си, че човек може да бъде от друг пол, различен от този, който съответства на неговия биологичен такъв.

Брайън „Танер“ Крос е направил това изказване по време на заседанието на училищния съвет на окръг Лоудън във вторник, според Fox News.

Крос отишъл на заседанието, за да се противопостави на новата политика в държавните училища на окръг Лоудън, изискваща от целия персонал да се обръща с предпочитаните от учениците местоимения и да позволи на трансджендърите да участват в спортни дейности, на база на това как те се идентифицират, а не според техния биологичен пол.

Учителят започнал изказването си с това, че „говори от любов и загриженост към онези, които страдат от дисфория на пола“.

„От предаването „60 минути“ са интервюирали над 30 младежи, които са започнали с медикаменти или вече са направили операция за смяна на пола, - каза Крос, - но в момента се чувстват заблудени поради липсата на съветване и поради това колко лесно е било да се направят физическите промени в телата им - всичко се случило само за три месеца. Сега те искат да се върнат обратно (но физическите поражения са вече факт).“

Той каза, че вярва, че въпросните промени в политиката „ще навредят на децата [и] ще осквернят светия образ на Бога“.

Според новите политики, училищният персонал „по искане на ученик или родител / законен настойник, е длъжен да използва име или местоимение за обръщение към дадения ученик, което съответстват на половата идентичност, която дадения ученик си е избрал“.

По-нататък се посочва, че „използването на местоимения с неутрален пол е подходящо“, добавяйки: „Може да възникнат неволни грешки при използването на имена или местоимения; обаче служителите или студентите, които умишлено и упорито отказват да зачитат половата самоопределеност на другите студенти, като използват грешно име и местоимение, ще се считат за нарушители на тази политика.“

„Обичам всичките си ученици, но никога няма да ги лъжа, независимо от последиците“, заяви Крос. „Аз съм учител, но на първо място служа на Бог и няма да твърдя, че биологично момче може да бъде момиче, и обратно, защото това е против моята вяра. По този начин(изпълняването на тези политики)  децата биват подлъгвани (да вярват неща, които не са истина и не са правилни). За мен това е насилие над децата и като цяло извършване на грях срещу нашия Бог.“

След споделянето на възгледите си, Крос е бил пуснат в отпуск от началното училище в Лисбург, според директора Шон Лейси, който е информирал родителите по имейл.

„В негово отсъствие задълженията му ще бъдат покрити от заместващ персонал, който вече работи в нашата сграда“, пише Лейси. „Исках да знаете това, защото това може да повлияе на училищната рутина на вашия ученик. Тъй като това е свързано с кадрови въпроси, не мога да предложа повече информация. "