News image

Във Финландия разследват депутат заради това, че се е противопоставил на ЛГБТ парад, цитирайки Библията

Християнка, член на парламента на Финландия е под разследване, след като тя цитира Библията (Послание на апостол Павел към Римляните) в социалните медии, за да изрази възражението си срещу участието на лутеранската църква в ЛГБТ парада.

Хелзинки Таймс съобщава, че именно това е причината, поради която полицейското управление в Хелзинки е започнало досъдебно разследване срещу Пайви Расанен, която е член на финландския парламента.

Полицейското управление заяви в прессъобщение, че член на парламента е обвинен в „агитация срещу етническа група“.

През юни Расанен, която е член на Евангелската лутеранска църква на Финландия и бивш председател на Християндемократите, критикува във фейсбук участието на нейната деноминация като официален партньор на  Хелзинкския ЛГБТ прайд.

„Възможно ли е църковната доктрина да се впише в събитие, чиято кауза е да промотира срамни и греховни практики като нещо, с което човек трябва да се гордее? “ - пита Расанен в поста си от 17 юни. Също така тя цитира пасаж от Библията – Послание на апостол Павел към Римляните глава 1, стихове от 24 до 27: "Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено. Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие."

Източник: christianpost.com