News image

Водещата фигура в харизматичното движение във Великобритания, Пастор Колин Уркхарт премина в слава след 55 години служение


Пастор Колин Уркхарт, християнски проповедник и автор, който имаше огромно влияние върху харизматичното движение във Великобритания през 60 -те и 70 -те години, почина.


Колин Уркхарт основава Kingdom Faith Church в Хоршам, Западен Съсекс в края на 70 -те години, а в момента църквата има 7 кампуса и библейски колеж. Главен пастор на църквата сега е неговият син Клайв Уркхарт.


Клайв написа на фейсбук страницата на Църквата: „Много хора се молиха и вярваха с нас за пастор Колин, откакто наскоро обявихме, че е сериозно болен от рак. През тази последна седмица състоянието му се влоши доста бързо до степен, при която снощи, понеделник, 13-ти септември, той много спокойно почина и отиде да бъде с Господа.“


„Целият му живот беше фокусиран върху това да види как Божието Царство и слава се освобождават на земята, което бе белязано със сезони на съживление в различни периоди от живота и служението му.“


„Ние благодарим на Господ за многото хиляди животи, които са били спасени, изцелени и трансформирани по време на повече от 55 години служение.

Като семейство успяхме да прекараме последния му ден на земята, преди да премине в слава, с него, до леглото му в болницата, благодарейки както на Бога, така и на него, за това което е бил в живота ни и за това колко много означава за нас.

След няколко седмици ще бъде погребалната церемония.“


Пастор Колин Уркхарт е роден в Туикънъм през 1940 г. от родители, които не са християни, присъединил се към местния англикански църковен хор, когато бил на десет години. Той получил видение за „Бог, царуващ в небесната слава“, след което предал живота си на Христос.


Уркхарт е ръкоположен в Английската църква в ранна възраст, но стига до убеждението, че много църкви се нуждаят от повече лични взаимоотношения с Исус и трябва да бъдат повече като църквата в книгата Деяния, когато апостолите разпространяват евангелието, изцелявайки хората чрез силата на Господ Исус. Получавайки това разбиране виждането му за живота драстично се променило.


След като написва книгата „When the Spirit Comes (Когато Духът дойде)“, той започва да пътува и проповядва в цяла Англия и става добре известен чрез харизматични конференции.  


Колин и съпругата му Каролайн имат две дъщери Клер и Андреа, и син Клайв.  


https://premierchristian.news/en/news/article/leading-figure-in-uk-charismatic-movement-pastor-colin-urquhart-dies-after-55-years-of-ministry