News image

Подпалвачите запалиха гаража на канадски пастор

Канадският пастор Артур Павловски, който бе арестуван и след това пуснат под гаранция съобщи, че гаража му е бил опожарен от подпалвачи.

По време на интервю за Rebel News, консервативна медия, базиран в Канада, пастор Павловски от Street Church в Калгари, Алберта, заяви, че той и съпругата му са били събудени от пожарникарите, които се опитвали да потушат пожар и да запазят дома на семейството, а самият пожар бил запален в събота срещу неделя през нощта.

За Павловски пожара означава, че „някой ни иска мъртви“.

„Мисля си „Защо?“, споделя той в интервюто. „Храня бедните. Храня мюсюлмани. Храня хомосексуалисти. Храня бели, азиатци и чернокожи. Правя добро на хората и не наранявам никого, а те искат да убият мен и децата ми?!“

Проповедникът каза, че като канадец „никога не си е представял дори“, че ще се сблъска с правните проблеми и насилствената дискриминация, които е преживял през последните седмици.

Както CBN News съобщи по-рано миналата седмица, Павловски беше показно арестуван - с белезници, влачен на улицата от полицейски служители заради това, че е провеждал „незаконни присъствени събрания“.

48-годишният Павловски заяви, че е бил грубо третиран от полицията. Той описа ареста си като „болезнено преживяване“ и „буквално изтезание“.

Павловски още заяви, че когато е бил в затвора му е бил отказан достъп до Библия.

„Станахме политически затворници в Канада, защото смеем да оспорим корупцията им“, аргументира се пасторът. „Цялата система е прогнила. Политиците са корумпирани хора”.

Проповедникът също така осъди правосъдната система като цяло. Той предупреди, че ако канадските служители „могат да направят това на мен, могат да го направят и на вас“.